En ny dag og nye muligheter

Imorgen er det nye muligheter for å vinne medaljer – eller drite seg loddrett ut. Jeg håper inderlig at vi lykkes. Idag har vi testet utrolig mye for å være best mulig forberedt. Store skiparker har vært ute på snøen og blitt redusert til aktuelle par for imorgen. Mange km har blitt tilbakelagt for å finne gode produkter.

Det som er litt irriterende er at det er så kort tid mellom damer og herrer. Det er nesten en hån mot utøvere og smørere at man har bare 20 minutter til å teste på mellom løpene. Om vi gjør en liten feilvurdering i kaoset med testing av glidere, pulver, topping, sliper, manuelt,  løperski, feste – og resultatet kan bli langt fra optimalt.

Jeg er selvsagt veldig fornøyd med at det er så stor interesse rundt langrenn, men vi skulle uten tvil ha hatt litt bedre tid til å smøre og teste skiene til våre herreløpere. Med 10 løpere totalt så blir morgendagen hektisk uansett hvordan vær og føre er – man kan selvsagt argumentere at det er likt for alle nasjonene, men i mine øyne så foretrekker jeg at alle utøvere har en fair mulighet til å forberede seg optimalt – det har vi ikke imorgen.

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til En ny dag og nye muligheter

  1. Er det mest snakk om tid eller antall armer og bein til å jobbe? Kan ikke noen teste mens jentene går, eller er dere helt avhengig av deres feedback på hvordan det var? Eller er dere også nødt til å gå i de aktuelle løypene for å få best mulig test?

    Nysgjerrig på hvordan dere gjør dette …

    • knystad sier:

      Vi er avhengig av både armer og bein, samt tid. Vi trenger ofte å teste mye på kort tid, samt at vi må kjøre mange tester over en lengre tidsperiode. Løypene stenger 5 min før start. Da kan vi ikke teste mer før løypen åpner etter at siste dame er i mål. Når det er kort tid mellom løpene er det utrolig vanskelig å teste. I går fikk vi teste uye i klassiskløypa etter at damene var ferdig i den delen. Her nede er det kun relevant å teste i løypene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s