Nytt fra verdens ende

Ja det er vel å ta litt hardt i, jeg er vel strengt tatt oppvokst enda lenger nord – men det bare føles slik. Kuusamo, eller rettere sagt Ruka, er langt nord i Finland. Her er det bare å innstille seg på lite dagslys, minusgrader i fleng, og et tett program.

Som seg hør og bør ble vi møtt på flyplassen av Finlands viktigste fremkomstmiddel. Den minste grønne er selvsagt for junior – alle skal ha. Egentlig litt rart at det ikke var en rosa for mor i huset?

20131127_130130

Vi har fått testet ski som bare F. Er redd for at enten blir jeg i form til jul, eller så blir jeg overtrent. Første dag ble det 92 runder i øvre del av sprintløypa og siden har det gått jevnt unna! Her er det nulltesting av testparken, diverse produkttester, manuel-struktur, og løperski. Vi har heldigvis fått med oss noen ekstrahjelpere fra Norge, samt god hjelp fra trenere og ledere.

20131130_102811

Testing av ski er blitt en god brubygger mellom de forskjellige «lagene» . alle bidrar. Dette skaper et godt samarbeide på tvers av funksjonene, og det øker forståelsen for hverandres hverdager på renn.

20131130_101911

Som sagt har vi med 4 personer som ikke er en del av det faste laget. De gjør en fantastisk jobb. For oss er det flott å ha med ekstrafolk slik at både vi kan tilegne oss ny kunnskap, samt at de kan ta med seg erfaringer hjem til sine miljø. Klarer vi å dele på kunnskapen så blir alle bedre.

20131130_102144

Andre etasje på bussen er en stor HIT. Nå blir vi vel aldri kvitt utøverne 😉 Som dere ser – noen leser, andre er på telefon, og resten ser på TV og prater piss

20131129_124045

Resultatene har så langt vært meget bra! Det er morro å se at utøverne lykkes. Marit ser ut til å være tilbake, sprinterne gjør det bra – ja til og med på distanserennet idag! Jentene leverte en solid laginnsats idag på 5km. Gutta var imponerende på 10km klassisk – en stund var det kun normenn og russere i teten. Petter klatrer også sakte men sikkert på listene. Synd med Celine i går i sprintfinalen – hun ble regelrett taklet. Noen er selvsagt ikke helt fornøyd med egen innsats, men slik skal det være.  Det er enda tidlig.

Imorgen er det finale på mini-touren! Vi krysser fingrene og håper på en god dag.

 

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s