Er gode resultater = gode ski?

Vi har vært så heldige og fått en drømmeåpning på sesongen. Det har vært mange norske utøvere i toppen – det liker vi.

image

Det skrives at den norske dominansen er for voldsom, at det ikke er bra for sporten – det skal jeg ikke ha noen formening om akkurat i denne lille saken, men en ting er iallefall sikkert, og det er at VI kan ikke prøve mindre for å gjøre de andre bedre. Samtidig må vi annerkjenne at vi er utrolig priviligert som har muligheten til å satse som vi gjør. Oppmerksomheten langrenn får i Norge er unik. Er det en garanti for at vi alltid kommer til å være best? Nei – smørebommer kommer – merk mine ord – jeg vet bare ikke når.

Jeg kunne skrevet om mange ting for å forsvare resultatene, om feilinformasjon som florerer i det komplekse mediabildet,  men velger heller å si at jeg er ekstremt glad og stolt over at vi har utøvere som er i en slik fantastisk kanonform at de til og med klarer å få oss gutta i bua til å se intelligent ut. Jeg skulle ønske jeg kunne ha sagt at alle går fort kun pga av gode ski, fantastiske smørere og en kjempestor gigatrailer – men det kan jeg ikke. Vi har ikke smurt oss bort de to første helgene, men det er ekstremt små marginer og vi har foreløpig havnet på stang inn – av og til med litt bedre ski, og av og til med like gode ski som konkurrentene.  De andre smørelagene er like dyktige, jobber steinhardt, er på jobb like lenge som oss, og tester like mye. Vi må holde koken oppe ellers så blir vi akterutseilt. Jeg er veldig glad for alle de treningstimene våre utøvere har trent – og som smøresjef gleder jeg meg over å kunne si at akkurat nå er det nok det som gir resultater – og ikke gode ski. 

image

Det er også gledelig at så mange nasjoner har investert i smøretrailere for å ivareta smørernes HMS-situasjon. På Lillehammer var det smøretrailere fra Norge, Sverige, Finland, Russland, Tyskland, Sveits og Østerrike. Iløpet av sesongen ryktes det at også Italia og Frankrike kommer med sine løsninger på enkelte renn.

Vi får nyte oppturene vi har hatt. Nedturene kommer brått og uventet. Jeg skal ikke si at jeg kan se inn i fremtiden – men jeg er nokså sikker på at om resultatene avtar ja da blir iallefall dårlige resultat = dårlige ski/smørere – og igjen kommer dere til å både se og høre mer fra meg 😉

En stor takk til utøvere, trenere, ledere, støtteapparat og smørere for en godt start. Neste stopp er Davos. Jeg føler meg sikker på at de andre nasjonene kommer til å være på hugget for å stoppe den norske dominansen. Vi skal gjøre vårt beste for å forsvare de norske fargene i tynnlufta i Sveits.

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Er gode resultater = gode ski?

  1. Tilbaketråkk: Skigal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s