Tusen Takk!

Etter travle verdenscuphelger har jeg vært ute i marka mellom slagene for å sanke noen kilometer på hjemlige trakter. Det har vært mye skiglede – men også noen skuffelser. Jeg ble veldig glad for å lese Sindre Wiig Nordbys blogg – han tar opp et viktig tema som bør og må diskuteres. Les hans blogg her!

Hva er løsningen? Ikke vet jeg, men kanskje må man tilrettelegge bedre for de som går på tur uten ski? Strø gangstier? Trakke gåstier i marka? Eller få de til fots å oppleve gleden med ski på beina? En ting er iallefall sikkert – det er dumt å ødelegge for hverandre – vi deler alle gleden med å være ute i naturen.

Et annet tema er muligheten for å skøyte. I mitt nabolag er det vanskelig. For å sikre rekruttering til langrenn, kombinert og skiskyting, så burde det tilrettelegges for skøyting i alle nærmiljø. Det har vært mye snakk om pris for å delta i langrenn – skøyting er en billigere inngangsport da det er enklere/billigere å smøre, samt at skiene kan brukes lengre (ikke noe problem å skøyte på en ski som er for kort, for myk, for stiv osv).

Takk til alle dere som kjører løyper – dere gjør en fantastisk jobb. Et par tilbakemeldinger – kunne dere vurdert å kjøre bare et klassisk spor på plasser der det er smalt? Lagt de klassiske sporene lengre fra hverandre? Preppet den ekstra meteren i bredde? Jeg håper og tror at vi kan finne enkle løsnigner som gjør det mulig å skøyte.

Gode skiopplevelser kan man få både på klassiskski og på skøyteski – dere fotgjengere er herved utfordret til å iallefall prøve. God SKITUR!

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Tusen Takk!

  1. Tilbaketråkk: - Synes ikke at det er helt konge at folk går i løypa | Norge Sport

  2. vidar aksnes sier:

    Gått poeng med bare et spor der det er smalt. Bedre med et enn 2 og dårlig skate.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s