Deling av kunnskap

Iløpet av de siste ukene har jeg vært på smørekurs, konferanser, foredrag osv for å dele litt av kunnskapen som vi har i NSF og da spessielt i smørelaget. Noen vil kanskje si at det ikke er så mye, men beskjeden er like enkelt hver gang. Vi har akspetert at vi ikke kan alt, derfor må vi teste mye. Tester man mye så lærer man litt. Det vi har lært av kunnskap skal vi dele med andre – kunnskapen er stafettpinnen som skal gis videre. Hemmeligheter kan vi holde for oss selv. Skal Norge fortsette å være verdensledende må vi tørre å utfordre hverandre. Det som var godt nok i går er ofte ikke godt nok idag eller imorgen for å være på det øverste trinnet med hendene over hodet og norske flagg vaienede i bakgrunnen.

Jeg minner alle på at kunnskapen som vi gir er nesten gratis – prisen er at den må videreformidles til andre.

Det har vært en flott erfaring å dele kunnskap. Det sies at den som gir skal få, og om ikke annet så har jeg fått mye motivasjon av å ha snakket med så mange superhyggelige topp motiverte mennesker i inn- og ut-land som elsker idrett.

De siste 3 ukene har jeg besøkt den Norske Ambasaden i Estland og det Estiske Skiforbundet, jeg har møtt med Team Great Britain og deres Boardercross-team, smørekurs har blitt holdt for sponsorer, for folk i gata (3 fulle dager på SkiExpo), og for klubber (Byaasen og Heming), foredrag har blitt gitt til klubber (Heming, Byaasen, Stabæk Bandy) og firmaer.  Jeg har også rukket å være på samling med våre fantastiske landslagsutøvere i Val Senales. Det som gleder meg er at folk er virkelig genuint interessert i det jeg har å fortelle – ikke det at jeg vet alt, og at alt jeg sier passer for alle andre, men om ikke annet så håper jeg at folk blir stimulert/provosert til å tenke hva er det som er best for dem og tar konsekvensen av det og handler deretter. Jeg får også mange tips fra dem jeg snakker med, som jeg selvsagt tar med videre i håpet om å bli bedre.


Nå er det like før jeg drar på sammling til Beito. Ryktene sier at det er helt fantastiske forhold der oppe. Jeg gleder meg  – eneste skår i gleden er at nå begynner den delen av året der jeg ikke ser min familie så ofte. Jeg er heldig som har skifamilien å støtte meg på iløpet av en lang vinter – og da spessielt smøreteamet som er en herlig gjeng som står på for våre løpere.

Lykke til i vinter – husk å del kunnskapen – finner dere noe lurt er det bare å ta kontakt – det er tross alt også ditt landslag.

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s