Tour de Ski

Om et par dager så er det full fart. Første stopp er Oberhof hvor startskuddet for en spennende Tour skjer. Vi har mange gode løpere til start. Marit Bjørgen kan desverre ikke delta av helsemessige årsaker.  Marit – håper du blir frisk og rask snart! Hele laget trenger deg, men bli frisk først – det er tross alt bare langrenn vi driver på med, og helsen skal og må komme først.

mbflagg2

Det har vært en del diskusjoner rundt laguttaket og hvorfor vi ikke fyller kvoten. Jeg støtter laguttaket. Vi har prøvd flere strategier og ikke vunnet, det er derfor viktig at vi TØRR å prioritere. Det dummeste vi gjør er å gjøre det samme som før og håpe på at resultatene skal bli annerledes. Målet vårt er ikke å delta med flest mulig løpere, målet er å vinne.

TJ

Til tross for hårete mål og nitidig planlegging så kan det hende at vi ikke innfrir våre mål – og jeg vet at kritikerne vil da stille seg i kø for å fortelle om hvor håpløse vi er, og om vårt store ressursforbruk, men dette må vi tåle. Vi lever av at Norge er interesserte i hva vi driver med og hvordan.  I lengden tror jeg vi skjerper oss og lærer av dette. Vi kan ikke la oss svekkes av frykten for å ikke lykkes. Vi har aldri vunnet Tour de Ski, og det er vår motivasjon til å se mulighetene i utfordringene som venter: hva har vi lykkes med, hva har vi ikke lykkes med, og sammen legge en plan som forhåpentligvis resulterer i en seier.

Jeg gleder meg til startskuddet går i Oberhof. Måtte den beste strekke hendene i været på toppen av Alpe Cermis! Og til Marit – jeg håper du blir motivert av norske prestasjoner! Du var en soleklar favoritt til å vinne. Du har motivert oss til å gjøre vårt beste (og litt til)! En fattig trøst er at det kommer flere Tour de Ski, og du skal jo gå i minst 20 år til. Kos dere i godstolen – dette blir spennende. God Jul!!

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s