Mangler du julegaver?

Her er noen siste tips.

Siden det mangler snø mange steder så er det kanskje på sin plass å lese litt om skismøring. Viktig å forberede seg for snøen er helt sikkert rett rundt hjørnet.

20131218_121245Boken er forfattet av en kar som så seg lei på dårlige ski. Han begynte å fatte interesse for faget og tok et dypdykk inn i en ny hobby. Det er absolutt ikke alt jeg er enig i, men jeg må si at jeg er imponert over at en person bruker et par øyeblikk av frustrasjon til å tilegne seg så mye ny kunnskap gjennom prøving og feiling. Selv om ikke alt stemmer overens med våre/mine erfaringer så er boken interessant. Alle meninger gir grunnlag for en god diskusjon, og kanskje er denne boken en god inspirasjonskilde for at flere prøver å knekke smørekoden. Da smørediskusjoner kan bli høylytte – kanskje la boken ligge til etter julemiddagen.

Her er en annen smart julegave for de som har alt – også kalde føtter. Disse har iallefall holdt oss varm så langt i år.

20131130_182658Sålene er lette å justere til å passe inn i skiskoene,  oppladbare, og kommer med en hendig fjernkontroll for justering av varmen.

I mangel av snø har jeg tatt frem piggskoene mine. Det er fantastisk å løpe i skogen på is og snø uten å måtte frykte for knust hodeskalle, beinbrudd og utslåtte tenner. Det er mange leverandører som har sko med pigger – jeg har disse og er kjempefornøyd. Sko med pigger forlenger absolutt løpesesongen – og gjør den tryggere. Et tips – ikke trav for mye opp og ned på parketten – da blir det bråk i huset.

spikecross-3-cs

Og for de som hater å smøre feste – da har jeg et par anbefalinger. Kjøp skøyteski, gjør dine gode gamle travere om til smørefrie ski ved bruk av smøretape, ELLER kjøp ski med fell. Atomic Skintec er et alterantiv som fungerer bra på alle fører. Mine erfaringer tilsier at du bør velge en ski som er litt mykere enn du normalt ville valgt. Du kan alltids justere hårene på fellen.1_2.ashx

God jul! Personlig så ønsker jeg meg snø fra julenissen.

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s