Nove Mesto

Da er vi hjemme fra Nove Mesto. Det ble iverksatt hektisk pakking før rennet var over for å rekke buss/fly hjem. Landet rett før midnatt og var i seng 2.30 – det var OK med noen timer søvn før barna skulle på skole og barnehage.

Man skjønner Nove Mesto ikke er verdens navle når man møter slike skilt på vei til hotellet. Flott hotell, men midt i svarteste skogen.

20140109_183104

Det var ikke mye snø i de Tjekkiske skoger. Vi landet i Praha til behagelige sommertemperaturer (iallefall for en kar fra Fauske), 14 pluss. Iløpet av noen timer var vi i Nove Mesto med 5 varme. Arrangøren hadde gjort en fantastisk jobb med å legge forholdene til rette. Kjempeflott annlegg – superhyggelige folk – flott service! MEN desverre så manglet snøen. Kunstsnøen og løypa var OK, men for den klassiske team-sprinten så ble det utfordrende smøreforhold. På morgenen var det stort sett OK feste på alt vi testet. Når testere og utøvere begynte å gå sirkler i den korte løypa så brøt det løs knallharde klinkekuler og sukkerbiter fra betongsporene – og da ble det morro og stress blant samtlige smøreteam. Det skulle vise seg for de fleste at å få feste var ingen lett match. Utover dagen ble det bare gradvis verre og verre – og med stengt løype og liten testtid – ja da hjelper det med god kunnskap om skipark og småtriks.Vi klarte oss OK, men for enkelte, Celine, ble feste en utfordring. Man ønsker selvsagt at skiene skal være tipp topp for alle, men det er ikke alltids vi lykkes med det. Det er et faktum at på enkelte fører er det ikke mulig å få perfekte ski, MEN man får da konsentrere seg om å ha best ski i feltet. Som regel når vi sliter, så sliter de andre også. En lite tips til utøvere som opplever at de ikke har perfekte ski – gi jernet til mållinjen – kan hende skiene er gode nok til et bra resultat alikevel.

Stadion så flott ut!

20140110_084530

20140110_084443

Bildet andre veien viser parkeringsplassen med smørebiler – minner mer om et rulleskirenn. Norges «smørebu» raget høyest på parkeringsplassen, men på podiumet var det kun damene på stafetten som sto øverst. Vi henger ikke med hodet for de plasseringene vi fikk – det var mye bra!

Til slutt vil jeg rette en stor takk til våre trenere, ledere og utøvere. Vi har brukt testing som en brobyggende funksjon der vi i fellesskap kommer frem til et resultat. Det er viktig at alle tar eierskap til resultatene – det bygger et sterkt lag. Trenere og ledere stilte opp til test av produkter og løperski både lørdag og søndag. MEN på søndag fikk jeg også den store gleden og æren av å ha med meg noen utøvere. Anders, Thomas og Vegard (debutant på World Cup) ble med for å teste feste. Utrolig bra at de stilte opp for laget! De gjorde en super jobb. Viktig at også de kunne bidra til laget med å teste feste, teste utøverski, samt inspisere løypa og gi god tips om sporvalg, føre osv osv. Tusen takk – det er plass i smørelaget når dere tar av dere kondomdresser og startnummer! Jeg håper vi kan bygge videre på denne testmodellen når det lar seg praktisk gjennomføre. Personlig tror jeg det er viktig at utøverne selv får være med på testing i ny og ne – da kan de se og oppleve hva vi egentlig driver på med, lære,  samt bidra på en bedre måte slik at vi i fellesskap blir bedre!

Da er det NM neste – og snart er det OL, men først noen dager hjemme med kontorjobb og normale famileaktiviteter. I mangel av snø blir det skøyter i kveld med eldste datter.

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s