Kuusamo

Da er første verdenscuprenn over. Det ble en flott helg i Kuusamo.

20141129_142908

Sprinten var eventyrlig med en historisk prolog for kvinner og menn – 18 av 19 gikk videre. Vi var nok blant de beste på skifronten, men det hjelper å ha utøvere som er i form oppe på skiene – de virket å være på hugget fra første stavtak. Det var ikke lette smøreforhold – og små marginer gjorde store utslag. Utover dagen ble seierspallen meget hyggelig sett med norske øyne.

20141130_114514

På distanserennene fortsatte den gode trenden. 10km for damer ble vunnet med solid margin. Løpet til Therese kommer nok til å bli husket lenge. Fantastisk bra at Marit klarte 2. plassen – det fortjente hun!

20141130_121123maritb

Gutta boys fikk slite med et par sterke Finner. Jeg skulle selvsagt ønsket at det kunne blitt norsk storeslem i herreklassen, men jeg unner Finland fantastiske resultater i herreklassen etter mange år med motgang. Det Finske smøreteamet hadde tydeligvis også stålkontroll på vær og føre.

Sett med norske øyne var det hyggelig å se at Martin kom på pallen, og at mange norske navn florerer høyt  på listene(til tross for mange sykdomsforfall). Mange av guttene leverer på et nivå nært det beste, eller bedre enn, de tidligere har levert på i klassisk indiv start (Niklas, Simen, og Sjur).

Dette lover godt for resten av sesongen. Da er det Lillehammer neste.

20141129_112643

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s