Sochi

Da er vi endelig kommet hjem fra Sochi, eller nærmere sagt, Krasnaja Polyana. Tror vi returnerte uten alt for mange varige skader. Denne uken har blitt brukt på reiseregninger, planlegging, familietid og kontorarbeide – beklager derfor liten aktivitet på siden.

På turen til Sochi mistet vi en del bagasje, deriblant mange smørebord. Som dere ser så stoppet ikke det Marthe K som har perfeksjonert den «norske smørebenken». Bagasjen rakk forøvrig på nippet frem til løpene begynte. En stor takk til Aeroflot Norge som ryddet opp.

038a

 

004

Laura skistadion ligger idyllisk til, intullet i vakre fjell. De høyeste fjellene i området er rett over 3200m. Det er kun 40km ned til Sochi som ligger ved Svartehavet, dvs all fuktighet som driver oppover dalen MÅ snø før skyene letter over fjellene.  De første dagene vi var der så vi ikke annet enn snø og mere snø. Jeg hadde fortalt mange om hvor vakkert det var oppe på platået, men de skuet rart på meg i flere dager, så de tenkte nok at min def. av vakker var nok litt annerledes enn deres def. der de spradet rundt og frøs i snøinfernoet.

Rennene bød på store utfordringer. På lagsprinten forandret været seg brutalt i solsteiken. Da jeg sa til Petter Northug at denne kvalifiseringen måtte vi ta på smørebomkvoten svarte han, som forteller mye om han som idrettsutøver, at selv om at vi hadde kommet med noe som var angivelig mye bedre så hadde han fortsatt å gå siste runde med de samme skiene for de var meget bra. Føret forandret seg så fort at han inrømmet at han måtte sjekke flere ganger om skiene virkelig var de samme som han hadde brukt med hell bare noen minutter tidligere. En viktig lekse både for oss og løperne.

Etter at verdenscuppen var over ble Olympiatoppens SKI2014 prosjekt igjen for å teste. Her er noen bilder som forteller noe om hva vi bedrev tiden med (Tatt av Jan Muren). Vi fikk totalt kjørt over 100 tester – så gjennstår det å se om hvor relevante de var. Været var, ifølge de lokale, mye varmere enn normalt. Tidligere når vi har testet har det vært betydelig kaldere – men nå har vi iallefall hatt tester på utrolig mange forskjellige fører. Jeg håper det er mye lærdom i det – svaret kommer om ca et år. Alle testene har iallefall blitt bokført og analysert. Det blir spennende å se hvordan disse testene var sammenligent med de vi har gjort tidligere.

003aVi kjører som oftest paralelltest.

011Mange ski som skal testes. Med et slik snøvær (og vind) ville det vært umulig å få noe godt svar med bruk av klokke.

010

Alle tester ble dokumenterte og værdata ble nøyaktig logført for hver test.

006a

Det er heis fra byen opp til platået. Fra heishuset er det transport som stopper hver 50m for kontrollsjekk av ID og mobil.

005

Det er ikke mangel på lyskastere i området. Skiskyting går på kvelden, og med de antall master og lyskastere de hadde montert betviler jeg ikke at skiskytterstadion må kunne sees fra verdensrommet.

009

Noen kjører – andre skriver og nullgår.

023

Data logges og sammenlignes.

048

041

030

Her er siste test gjort…og da var det bare pakkingen igjen. Den ble noe spesiell. Tror nok ikke dette hadde gått i Norge – bilen ble stappet til randen og sikret med BAMA-teip.

001

Om knystad

Smøresjef for Norges Skiforbund
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s